ÖGONVITAMINER – MINSKA RISKEN FÖR ÅLDERSRELATERADE ÖGONSJUKDOMAR

AMD (agerelated macula degeneration) eller som det benämns på svenska, åldersrelaterad maculadegeneration, är den främsta orsaken till allvarlig synnedsättning hos personer över 50 år, både i Sverige och i övriga västvärlden.

För att undersöka om det finns möjlighet att minska risken för denna typ av sjukdomar har den amerikanska federala myndigheten, National Eye Institut, vilka lyder under den amerikanska hälsovårdsmyndigheten, utfört den största studien på detta område. Den så kallade AREDS (Age-Relating Eye Disease Study) och uppföljningen AREDS2 genomfördes på över 8000 patienter under sammanlagt 20 år. Dessa studier visade att vissa kosttillskott som kan reducera risken att utveckla AMD med 25 procent under en femårsperiod.

I Sverige säljs två varumärken med ögonvitaminer som motsvarar sammansättningen i AREDS2-studien. Dessa är svenska Optivital och engelska MacuShield. Vi säljer dessa i samarbete med det svenska företaget Ögonvitaminer.se. Alla beställningar som görs hos Ögonvitaminer.se skickas till kund samma dag och levereras direkt till kundens brevlåda. Klicka här för att komma till Ögonvitaminer.se

Rulla till toppen